Hujšanje brez občutka lakote

01-diete-hujsanje-zakajVas zanima, kako shujšati, da pri tem ne boste ves čas lačni? V svetu je zavladala nova priljubljena DIETA, katere značilnost je, da se mora jesti celo več kot manj.

Dieto, ki se je uspešno poslužujejo tudi zvezdnice, kot je Jessica Simpson, si je omislila strokovnjakinja za zdravo prehrano Barbara Rolls.
Pomemben je načrt prehranjevanja, ki poskrbi, da naše telo ne občuti lakote. Nutricionistka Rollsova meni, da ljudje občutimo sitost zaradi količine hrane, ki smo jo zaužili, in ne zaradi kaloričnosti maščob in ogljikovih hidratov. Sitost lahko tako dosežemo z uživanjem zdrave hrane, ki ni kalorična. Z razliko od drugih diet pa je lahko naš krožnik poln, kar nas bo nasitilo in preprečilo t. i. učinek jojo, ki povzroči, da izgubljene kilograme zelo hitro dobimo nazaj.
Da bomo uspešnejši pri doseganju vitkosti, naj ima hrana visoko vsebnost vode. Priporočljivo je pojesti veliko zelenjave, sadja, juh, enolončnic, omak. Kot nadomestek čokoladi si raje omislimo sadne sladice. Izogibajmo se maslu, olju in jajcem, ki jih nadomestimo z nemastnimi mlečnimi izdelki.

Čeprav ta dieta ne deluje čez noč, strokovnjaki menijo, da je učinkovita. Velik obrok, ki nas bo nasitil, si privoščimo petkrat na dan! Pri tem pa ne smemo pozabiti na šport, ki je tudi pri tej dieti nujen! Ker samo s hrano ne moremo shujšati, se le odločimo za od 30 do 60 minut vsakodnevnega gibanja!
Vir: http://www.siol.net/trendi/lepota_in_zdravje/zdrava_prehrana/2013/01/hujsanje_brez_obcutka_lakote.aspx

Deli z ostalimi