Nevaren čaj za hujšanje odpoklican s trga

DietaPrehransko dopolnilo kitajskega porekla Paiyouji Plus vsebuje nevaren sibutramin, ki lahko povzroči srčno-žilne bolezni in celo kap.

Uvoznik izvaja umik in odpoklic izdelka.
Če ste se pred časom odločili za hujšanje s  prehranskim dopolnilom Paiyouji Plus, ga nemudoma nehajte uporabljati, svetujejo na Zvezi potrošnikov Slovenije. Z analizo vzorca je bila namreč dokazana prisotnost sibutramina, za katerega je Evropska agencija za zdravila ugotovila, da zaradi stranskih učinkov predstavlja tveganje za zdravje ljudi. Zdravilna učinkovina sibutramin je bila že leta 2010 prepovedana za uporabo v zdravilih za hujšanje, ker so v obsežni študiji, ki je obsegala 10.000 bolnikov, ugotovili, da ta lahko povzroči srčno-žilne bolezni, kap in nekatere druge bolezni.
S polic slovenskih trgovin uvoznik že izvaja umik oziroma odpoklic izdelka kitajskega porekla Paiyouji Plus. Če imate izdelek doma, ga lahko vrnete prodajalcu, pri tem pa ste upravičeni tudi do povrnitve kupnine. Na ZPS ob tem še pozivajo ljudi, naj bodo še posebej previdni pri nakupih prehranskih dopolnil po spletu in iz neevropskih držav.

Več koristnih lastnostih zelenega čaja si preberite tukaj.


vir: http://www.24ur.com/nevaren-caj-za-hujsanje-odpoklican-s-trga.html

Deli z ostalimi