V treh dneh minus dva kilograma

Med prazniki na dietoMed prazniki večina med nami pridobi kakšen kilogram, saj se mize šibijo od dobrot, ki se jim je kar težko upreti.

 

Potem pa pride januar in z njim odločitev, da bomo naredili kaj koristnega za svojo linijo in tudi zdravje. Nekateri se odločijo kar za tako imenovane prečiščevalne oziroma razstrupljevalne DIETE, ki so morda ravno to, kar najbolj potrebujemo po prazničnem prenajedanju, ki je pustilo vidne posledice na naši liniji.
detoks dieta

Prečistite svoje telo!
Praznikov je konec, kilogrami, ki ste jih nakopičili v tem času, pa še kar ostajajo z vami. V ponedeljek začnem DIETO, si pravite, a kaj ko se je tako težko kar naenkrat odpovedati slastnim dobrotam, ki smo jih jedli med prazniki. Ste morda pomislili, da bi temeljito presekali začarani krog "prenažiranja" in svojemu telesu privoščili razstrupljevalno DIETO, s katero boste iz telesa spravili toksine, hkrati pa tudi izgubili nekaj kilogramov ter se pripravili na nov začetek? Med prečiščevalno DIETO se morate izogniti hrani, ki vsebuje preveč škodljivih snovi. V našem telesu se nabirajo različni strupi, v telo jih vnesemo s hrano, cigaretami, alkoholom, drogo, posledice zastrupljenosti pa se kažejo na različne načine. Vplivajo na metabolizem, kožo, povzročajo glavobole, utrujenost in vsesplošno slabo počutje. Zato razstrupljevalna DIETA pozitivno vpliva na vsesplošno zdravje, in ne le na vitko linijo.

detoks DIETA

Prvi dan:
Za zajtrk si privoščite jabolko, porcijo rjavega riža (60 gramov) z nekaj kapljicami limoninega soka.
Za kosilo pripravite zelenjavno juho, zeleno solato s čebulo, kisom in oljčnim oljem ter porcijo rjavega riža z zelenjavo (korenje, bučke).
Za večerjo si spet privoščite zelenjavno juho ter riž z zelenjavo.

Drugi dan:
Za zajtrk pojejte 1 pomarančo, porcijo riža z limoninim sokom.
Za kosilo si pripravite zelenjavno juho in porcijo riža z zelenjavo.
Za večerjo si spet privoščite zelenjavno juho, ki jo lahko popestrite tudi s koščki zelenjave, ter porcijo riža z zelenjavo.

Tretji dan:
Za zajtrk si tokrat privoščite hruško in porcijo riža s cimetom.
Za kosilo uživajte v zelenjavni juhi in solati iz kumaric s čebulo, začinjeni z oljčnim oljem in kisom. Privoščite si še porcijo riža s svežimi gobami (150 gramov). Gobe popecite na oljčnem olju.
Za večerjo si še zadnji dan DIETE privoščite zelenjavno juho in porcijo riža z brokolijem in ohrovtom.

Recept za zelenjavno juho:

300 gramov zelenjave (korenje, por, koren zelene, 1 majhna čebula, 1 krompir in ohrovt). Vse skupaj kuhajte v litru vode približno uro in pol. Ob koncu lahko dodate tudi sveže začimbe, kot so bazilika, rožmarin in timijan.

Pomembno:

Med obroki lahko pijete vodo, čaje, doma pripravljene sadne "smoothije" ali zelenjavne sokove. Po končani dieti je priporočljivo, da 3 do 5 dni ne uživate mesa in mlečnih izdelkov. Za kosilo skušajte zaužiti čim več zelenjave.
vir: http://m.zadovoljna.si/clanek/fit/po-praznikih-vsi-na-dieto.html

Deli z ostalimi