Osemurna dieta: v enem tednu minus 4,5 kilograma

dietaMnogi se želijo znebiti odvečnih kilogramov, ki so jih nabirali skozi leto ali pa med prazniki.

 

 

Na voljo je ogromno različnih diet, trenutno pa svet osvaja tako imenovana osemurna DIETA, s katero naj bi lahko v prvem tednu izgubili 4,5 kilograma, v šestih tednih pa bi shujšali 9 kilogramov.
Omejite vnos hrane na osem ur na dan

Na knjižne police je prišla knjiga "The 8-Hour Diet" ali Osemurna DIETA, v kateri avtorja David Zinczenko in Peter Moore opisujeta metodo HUJšANJA v obdobju osmih ur in obljubljata drastično izgubo kilogramov. V enem tednu naj bi po njunih navodilih izgubili kar 4,5 kilograma, v obdobju šestih tednov pa vse do 9 kilogramov. Bistvo DIETE je, da se prehranjujete le osem ur na dan, denimo od 9. ure pa vse do 17. ure ali pa od 11. ure do 19. ure. "Pokonci ostajamo vse dlje in tako v poznih urah uživamo tudi hrano, kar je eden izmed glavnih razlogov za debelost in sladkorno bolezen,“ trdita avtorja knjige. "Naše telo  ne more prebaviti hrane, ki jo zaužijemo tako pozno, kalorije pa se poznajo v obliki maščobe na predelu trebuha in zadnjice,“ še dodata. Trdita, da naš življenjski tempo, ki vključuje pozno bedenje, kvari delovanje prebavnega sistema ter v njem prisotnih encimov in hormonov.
Teorija je potrjena tudi z eksperimentom

hujsanje-oblizi-hoodia

Njuno teorijo je potrdil tudi dr. Satchidananda Panda z biološkega inštituta v Kaliforniji. "Zadnjih 50 let ljudje ostajamo budni veliko dlje kot včasih, kar je močno povezano tudi z debelostjo,“ pravi. Teorijo je skušal dokazati v laboratoriju s pomočjo miši. Razdelil jih je v dve skupini in za obe določil enak vnos kalorij. Prva skupina je hrano uživala kadar koli v dnevu, druga pa le v časovnem obdobju osmih ur. Raziskava je trajala 100 dni, dr. Panda pa je ugotovil, da je težo pridobila le prva skupina miši. "Z omejitvijo vnosa hrane na časovno obdobje osmih ur vam ni treba skrbeti, kaj uživate, prav tako ne boste pridobili dodatne teže,“ pojasni.

Manj ur, nižja telesna teža

Če pojasnimo, osemurna DIETA je način, da podaljšamo čas med zadnjim obrokom in zajtrkom. Telesu tako damo možnost, da porabi zaloge maščobe za energijo, ki jo potrebuje, namesto da bi se maščoba kopičila. Sama ideja ni nova. Že leta 2007 so na ameriški kliniki za nutricionistiko naredili podobno raziskavo kot dr. Panda, le da so vanjo vključili ljudi. Rezultat je bil enak, tako da so že takrat potrdili teorijo, da vnos hrane v omejenem časovnem obdobju lahko pripomore k izgubi kilogramov. Dejstvo je, da več ur na dan kot jeste, bolj len je vaš metabolizem. Omejite vnos hrane na osem ur na dan in vaše telo bo zagotovo porabilo več kalorij.
http://www.zadovoljna.si/clanek/fit/8-urna-dieta-v-enem-tednu-4-5-kilograma.html

Deli z ostalimi