Stroga dieta, ki je obnorela Hollywood

Stroga dietaMed zvezdnicami je ta hip najpopularnejša tako imenovana alkalna dieta, ki temelji na živilih, ki ne zakisajo organizma.

 

 

Victoria Beckham, Jennifer Aniston, Kristen Dunst in Gywneth Paltrow so novo leto začele z alkalno DIETO po programu Vicki Edgson in Natashe Corrett, ki sta jo skupaj z recepti opisali v knjigi Honestly Healthy Alkaline Programme. Ta temelji na živilih, ki v telesu ohranjajo pH vrednost med 7,35 in 7,45. Zagovorniki DIETE trdijo, da ta poleg izgubljenih kilogramov pomaga tudi pri zdravljenju različnih bolezni ter razstrupljanju jeter in ledvic.

Kaj je prepovedano?

Strogi režim prehranjevanja prepoveduje uživanje živil, ki zakisajo telo. Iz jedilnika je potrebno črtati škrob in žita, torej testenine in kruh, stročnice, mlečne izdelke, meso, ribe in školjke. Prav tako DIETA prepoveduje uživanje čaja, kave, sladkorja, gaziranih pijač in alkohola.

In kaj potem še ostane?

Sadje in zelenjava, ki sta glavni sestavini alkalnega jedilnika. Takšna živila naj bi sestavljala 70 odstotkov zaužite prehrane, 30 odstotkov pa še vedno lahko nadomestite z bolj zdravimi škrobnimi živili, ribami ali pustim belim mesom.

Dieta naj bi telo napolnila z energijo, izboljšala spomin, odpravila težave z glavoboli, napihnjenost, bolečine v mišicah, zmanjšala možnosti za pojav bolezni srca in ožilja, pozitivno pa naj bi vplivala tudi na nespečnost.
Vir: http://www.zurnal24.si/stroga-dieta-ki-je-obnorela-hollywood-clanek-179576

Deli z ostalimi