Šest razlogov za kakšen kilogram preveč

Gibanje in hujšanjeRes je, da je debelost lahko hudo tveganje za zdravje, a obstajajo razlogi, zakaj je vseeno imeti bolje kilogramček ali dva preveč, kot premalo.

 

O dobrih razlogih za kilogramček preveč piše dr. Mike Moreno, avtor knjige 17-dnevna dieta.

Močnejše kosti

Malce več mesa na kosteh preprečuje osteoporozo, ki je pri debelejših ženskah manj verjetna. Kosti, ki nosijo težo, dlje ostanejo močne, pravi dr. Moreno.

Bolj zdravo srce

Ženske s polnejšimi stegni naj bi bile manj izpostavljene srčno-žilnim boleznim in prezgodnji srti, trdi raziskava, objavljena v British Medical Journalu. Avtor knjige razlaga, da imajo ženske s koščenimi nogami več možnosti za pojav srčno-žilnih bolezni, saj nimajo dovolj dodatnega mišičevja, ki v spodnjem delu telesa spodbuja presnovo. Neka druga raziskava je pokazala, da maščoba, ki se nabira okoli stegen in bokov, zmanjšuje tveganje za nastanek sladkorne bolezni.

Sijoča polt

Da imajo debelejše ženske bolj sijočo polt, ste gotovo že opazili. To pa je potrdila tudi raziskava, v kateri so sodleovale dvojčice z različno telesno težo. Ugotovili so, da ima debelejša dvojčica bolj sijočo polt in mladostnejši videz. Vitek obraz doda leta, tudi gubice so manj opazne pri ženskah s polnejšim obrazom.
Večje prsi

Debelejše ženske imajo praviloma večje prsi. Ker dojke sestavlja pretežno maščoba, so tudi te tiste, ki se z izgubljanjem kilogramov prve zmanjšajo.

Večja plodnost

Če načrtujete otroka, vam kilogramček preveč ne bo škodil. Neka londonska raziskava je pokazala, da so presuhe ženske kar za 72 odstotkov bolj izpostavljene spontanemu splavu

Hitrejša presnova

Ker debelejši ljudje porabijo več energije za opravljanje vsakodnevnih stvari, je tudi njihova presnova hitrejša. Seveda za zdravo telesno težo ni pomembna le presnova, ampak tudi to, kaj jeste in koliko se gibate.

Hitreje do forme

Ljudje, ki se nikoli ne gibljejo in ki imajo nekaj kilogramov odveč, pridejo, ko se začnejo gibati, hitreje v formo. Telo si namreč želi dobre pripravljenosti, biti hoče zdravo in lepo, razlaga dr. Mike Moreno.
Vir: http://www.zurnal24.si/sest-razlogov-za-kaksen-kilogram-prevec-clanek-183878

Deli z ostalimi