Alkalna dieta temelji na pH vrednosti živil

Dieta za nesrečneŠtevilne zvezdnice, med njimi Victoria Beckham, Jennifer Aniston, Kristen Dunst in Gywneth Paltrow, so leto začele s ta hip najpopularnejšo tako imenovano alkalno DIETO.

 

 

 

Najnovejša alkalna dieta temelji na pH vrednosti živil, zato naslednjič dunajski zrezek pokapajte z limono!

 

Kako zakisani ste?

Kako veste pH vašega telesa? Najlažji način je uporabiti nekaj pH trakov (t.i. lakmusov papir), ki  pomočite v lasten urin. Rezultat vam v trenutku pokaže vaš pH, s tem pa izvete tudi, ali je vaše telo v kislinsko-bazičnem ravnovesju ali ne. 

Alkalna DIETA in njene prednosti

Dieta temelji na živilih, ki ne zakisajo organizma. Program alkalne DIETE sta zasnovali Vicki Edgson in Natashe Corrett, ki sta jo skupaj z recepti opisali v knjigi Honestly Healthy Alkaline Programme. Živila, ki naj bi jih uživali, ko ste na tej dieti, v telesu ohranjajo pH vrednost med 7,35 in 7,45.

Zagovorniki alkalne DIETE trdijo, da ta poleg izgubljenih kilogramov pomaga tudi pri zdravljenju različnih bolezni ter razstrupljanju jeter in ledvic.

DIETA naj bi telo napolnila z energijo, izboljšala spomin, odpravila težave z glavoboli, napihnjenost, bolečine v mišicah, zmanjšala možnosti za pojav bolezni srca in ožilja, pozitivno pa naj bi vplivala tudi na nespečnost.

Česa naj sicer ne bi jedli?

Na žalost je hrana, ki jo ima večina najraje, za nas najslabša oz. naš organizem najbolj kisa in ga dela bolnega. Katerim živilom se raje izognite?

  • hitra in procesirana hrana
  • sladkor
  • živalska prehrana (meso, jajca, piščanec, ribe, jastog, ostrige)
  • žita: pšenica, riž, testenine, moka, kruh ipd.
  • nekatero sadje
  • mlečni izdelki (mleko, sir, maslo)
  • slabe maščobe
  • arašidi, indijski oreščki 

Če grešite ...

Nič hudega! Če mastno živilo pokapate z živilom, ki ima nizko pH vrednost, potem prekršek nio tako hud! Zato številne zvezdnice na hrano, ki je malce bolj mastna, pokapajo limono ali grenivko.

Vir: http://www.njena.si/2013/03/limona-na-dunajskem-zrezku-dieta-ki-obnorela-hollywood/

Deli z ostalimi