Dieta z vodo

Gibanje in hujšanjeTo, da je voda dobra vsi vemo, prav tako vemo, da bi je morali popiti vsaj 2 litra na dan, v teh vročih dneh pa še več.

Leta 2003 so v študiji, izvedeni v Nemčiji, ocenili učinek vode na metabolizem, kar pomeni hitrost, s katero KALORIJE »zgorijo« za proizvodnjo energije. Raziskovalci so odkrili, da pitje dveh kozarcev vode na dan (500 ml ), pri sobni temperaturi (22 °), pospeši metabolizem za 30% , pri moških in ženskah. Povečanje se začne 10 minut po zaužitju in doseže vrhunec po 30-40 minutah.

 

Pitje vode na tešče ni imelo posebnega vpliva. Priporoča se, da pijete veliko vode, večkrat na dan, na primer 500 ml, štirikrat dnevno.

Zahvaljujoč vodi, ki pospeši učinke pravilno uravnane prehrane, si lahko obetamo hitrejše HUJšANJE in izgubljanje maščobnih oblog.

Na prvo mesto pri prehrani postavite zelenjavo, sadje jejte le dopoldan, žitarice enkrat na dan in ne po 15:00 uri. Omejite vnos živalskih beljakovin in se odpovejte sladkorju, prečiščenim žitom in vsem v naprej pripravljenim izdelkom.

Odločite se za DIETO z vodo, s katero lahko hitro pospešite svoj metabolizem. Dnevno popijte vsaj 2,5 litra vode, vedno pred jedjo. In nikar ne pozabite na kalij, ki prav tako pomaga pri spodbujanju delovanja metabolizma.

Voda in kalij prav tako pomagata iz telesa odstraniti nakopičene strupe in toksine ter okrepiti delovanje imunskega sistema.

Vir: http://holistic.si/blog/2015/06/28/dieta-z-vodo/

Deli z ostalimi