Atkinsova dieta

Pred več kot 30 leti je dr. Rober Atkins zasnoval DIETO, ki je od tedaj pri ljudeh dosega veliko priljubljenost. Teorija Atiknsove DIETE je preprosta – z znižanjem vnosa ogljikovih hidratov telo prisiliti, da začne »kuriti« maščobe za energijo. DIETA je razdeljena na 3+1 faze.

Pri Atkinsovi dieti imajo mnogi ljudje napačne predstave o tem, da lahko jedo nezdravo ves čas DIETE. Dr. Robert Atkins priporoča zmerno prehranjevanje in osredotočanje na zdrave maščobe (orehi, OLIVNO OLJE, ribje olje, chia semena).

Najbolj prodajan izdelek za HUJšANJE

slim-bomb-reklama

Pozitivne lastnosti Atkinsove DIETE

Hitro HUJšANJE – prvih nekaj dni telo izgublja večinoma vodo, nato pa telo preklopi na učinkovito porabo telesnih maščob.

Izboljšuje raven energije – zmanjšanje in uravnoteženje vnosa ogljikovih hidratov bo izboljšalo počutje.

Boljše zdravsteno stanje – Atkinsova DIETA spodbuja prehranjevanje s svežimi in naravnimi stanji živil (sadje, zelenjava, pusto meso, jajca, ribe, zdrava olja).

Negativne lastnosti Atkinsove DIETE

Povrnitev izgubljenih kilogramov – po končani dieti je telo bolj dovzetno in občutljivo na ogljikove hidrate. Če se povrne enak vnos ogljikovih hidratov v telo kot je bič pred DIETO, se bodo kilogrami vrnili nazaj.

Monotona prehrana – danes je že težko najti živila, ki vsebuje nizko stopnjo ogljikovih hidratov. Poglejte spisek živil brez ogljikovih hidratov.

afriski-mango-reklama

Atkinsova DIETA jedilnik

Če se vam zdi Atiknsova DIETA pretežka za vas lahko še vseeno iz nje potegnete veliko uporabnega. Zmanjšanje deleža ogljikovih hidratov v vaši prehrani bo na dolgi rok prineslo uspešno zmanjšanje kilogramov. Vzdrževanje takšnega načina prehranjevanja bo imelo na vas in vašo težo lepe rezultate. Takšni dieti lahko dodaste zraven prehranska dopolnila, ki vam bodo pomagala pri lažji in hitrejši izgubi kilogramov.

Atkinsova DIETA in chia semena

Chia semena so uporabljala že stara ljudstva Južne Amerike. Semena na sebe vežejo vodo in tako pomagajo hidrirati telo. Izboljšajo prebavo in povečajo absorbcijo hranil v črevesju. Chia semena dajejo občutek sitosti dlje časa in imajo nizek glikemični indeks. Športnikom pomagajo pri hitrejši regeneracijo.chia semena izdelek

Več o sami dieti si lahko preberete na njihovi spletni strani www.atkins.com.