Beljakovinska dieta

Današnja prehrana vsebuje več ogljikovih hidratov kot pa jih naše telo potrebuje. Človeško telo presežek ogljikovih hidratov skladišči kot rezervno hrano. Posledica tega je povečanje maščobnih oblog in telesne teže.

Za beljakovinsko DIETO je značilno, da je vsak obrok sestavljen okrog beljakovin. S tem ko jemo živalske beljakovine bomo v telo vnesli vse potrebne esencialne aminokisline. Prisotnost ogljikovih hidratov in maščob je v tej dieti nična oziroma zelo mala. Beljakovinske DIETE so zelo učinkovite pri hujšanju in tudi pri kasnejšemu vzdrževanju zdrave telesne teže.

Prednosti beljakovinske DIETEchia semena

beljakovinska dieta krepi:

Imunski sistem

Celične membrane

Večja in hitrejša rast mišic

Če v dnevni prehrani ne uživamo dovolj beljakovin se bo naš imunski sistem zrušil skupaj s ostalimi presnovnimi procesi.

beljakovinska dieta jedilnik

Tako kot pri vsaki dieti je potrebno po končanju ohraniti zdravo ravnovesje med vnosom beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob v telo. Takšno ravnovesje vam bo omogočalo vzdrževanje vaše željene telesne teže. Za uravnoteženo beljakovinsko DIETO vam priporočamo, da si pogledete prehrambene izdelke, ki bodo naredili vašo DIETO zdravo in uspešno. V jedilnikl lahko dodaste Chia semena, ki vsebujejo velik delež beljakovin in veljajo za Super hrano.

Najbolj prodajan izdelek za HUJšANJE

slim-bomb-reklama

Viri beljakovin

Živila (100g)

beljakovine (g)

Maščobe (g)

Piščančja prsa

28

2,9

Pečena govedina

28

5

Trska (riba)

20

1,2

Losov file

20

11

Soja

36

18,6

Kozice

22,6

0,8

Jajca (2)

14,2

12,2

Cottage sir

14

4

Črni fižol

22

1,4

Leča

24

1,8

Rdeči fižol

22

1,4

Arašidovo maslo (2 žlici)

9

/

Indijski oreščki

17,8

48

Tofu

8

4,2

Polnomastno mleko (skodelica)

8

/

Jogurt (skodelica)

8

/

Polnozrnate testenine

13,4

2,6

Testenine

12

7,6

Sojino mleko (2dcl)

6

3,8

Chia semena

20

/

Kuskus

10,6

1,0

 

HUJŠANJE Z BELJAKOVINAMI

beljakovine so nujno potrebne za zdravo HUJšANJE. beljakovine so gradniki novih celic: so sestavni del las, nohtov, mišic, vseh organov – beljakovine so sestavni del vsake celice.  Za športno aktivne je priporočen  dnevni vnos 1,5 do 2 g beljakovin na kilogram telesne teže. Toraj rešitev je beljakovinska dieta

Svarilna znamenja ob pomanjkanju beljakovin:

    oslabljen imunski sistem
    oslabljeni lasje: krhki, tanki, pusti lasje brez leska
    prehitro sivenje
    krhkost nohtov – tudi cepljenje in počasna rast
    mlahava, uvela koža
    pojav strij in celulita
    starikast izgled
    povešene mišice
    povešeno medenično dno in uhajanje vode – inkontinenca
    težave s hormoni, utrujenost in nerazložljiva žalost
    nezmožnost HUJšANJA

Torej -če nimate dovolj gradnikov – beljakovin, boste postali stari, zgubani in polulani! Si želite tega? Ne? Potem pa poskrbite za beljakovine v vaši prehrani!

60 kilogramska ženska potrebuje okrog 90 g  g beljakovin, 80 kilogramski moški pa vsaj 120 g beljakovin.  Nima smisla, da pojeste beljakovinsko bogat zajtrk, potem pa pozabite na beljakovine. Morate jih razporediti preko celega dneva. Preveč beljakovin naenkrat namreč škodi ledvicam, zato je potrebo več  piti – vsako uro vsaj en kozarec vode. Stisnite v vodo  limono. S tem boste dodali C-vitamin, ki pomaga prebaviti beljakovine, kar pa pomeni, da bodo dragocene aminokilsine prispele tja, kamor morajo – v celice..

    Zakaj vam lahko manjka beljakovin?

    Ker imate premajhen vnos beljakovin. Pomagajte si z napitkom GR-control
    Če imate premalo želodčne kisline – občutek kepe v želodcu po hrani. beljakovine se ne morejo razgraditi na manjše delce – na aminokisline. Dodajte C-vitamin ali sok iz kaktusa aloe
    Če imate premalo vitamina B6. Njegova najpomembnejša naloga je pomoč pri razgradnji beljakovin na aminokisline. Pomagajte si s Formulo IV.
    Če ste pod stalnim stresom. V tem času se porabljajo vse beljakovine, ves C-vitamin in ves B-vitamin za   izdelovanje stresnih hormonov; za vse ostalo pa vam jih zmanjka.

    Viri beljakovin – 20 g beljakovin vsebuje:

    80 g puranjih prsi
    100 g sardin
    3 jajca
    0,5 l kefirja
    100 g mandljev
    120 g orehov

    80 g arašidov
    

Primer: Če  tehtate 75 kg, vaše telo potrebuje  okrog 100 g beljakovin.

Čez dan pojejte:

    1 kuhano jajce – 10 g beljakovin
    10 dag sira- Edamec 30% mlečne maščobe – 27,3
    postrv -  40 g
    pest mandljev – 8 g

Sedaj ste zaužili   85,30 g beljakovin. Kot vidite, si  je kar težko zagotoviti dovolj dobrih beljakovin. Dopolnite prehrano z beljakovinskim napitkom GR-control.

 

Če nikakor ne uspete pokriti dnevnih potreb po beljakovinah, si privoščite napitek Gr-control. Pijte ga zvečer, ker nujno potrebujete beljakovine za obnovo.

P.S.:  Gospa Marija mi je poslala  naslednje:

Zadnjič, ko sem vas prosila za nasvet in tudi po vaših navodilih uživala GR- control zjutraj in zvečer ter Formulo IV, Omega 3 in Carotenoid complex, se zdaj počutim zelo dobro. Moja teža je idealna, s postavo sem zadovoljna (pri 60), nohti na nogah so spet taki, kot morajo biti in ne bolijo me več kolena in komolci. Ne vem sicer, kaj je k temu pripomoglo, saj sem prej imela kar precej problemov in nisem mogla spati. A zdaj sem srečna, da je tako. Zato hvala za vse vaše nasvete. Verjamem, da mi pomagajo vaši izdelki in nasveti.

Vir: http://hujsanje-diete.net/hujsanje/beljakovine-hujsanje/hujsanje-z-beljakovinami/