HUJŠANJE Z BELJAKOVINAMI

beljakovine so nujno potrebne za zdravo HUJšANJE. beljakovine so gradniki novih celic: so sestavni del las, nohtov, mišic, vseh organov – beljakovine so sestavni del vsake celice.  Za športno aktivne je priporočen  dnevni vnos 1,5 do 2 g beljakovin na kilogram telesne teže. Toraj rešitev je beljakovinska dieta

Svarilna znamenja ob pomanjkanju beljakovin:

    oslabljen imunski sistem
    oslabljeni lasje: krhki, tanki, pusti lasje brez leska
    prehitro sivenje
    krhkost nohtov – tudi cepljenje in počasna rast
    mlahava, uvela koža
    pojav strij in celulita
    starikast izgled
    povešene mišice
    povešeno medenično dno in uhajanje vode – inkontinenca
    težave s hormoni, utrujenost in nerazložljiva žalost
    nezmožnost HUJšANJA

Torej -če nimate dovolj gradnikov – beljakovin, boste postali stari, zgubani in polulani! Si želite tega? Ne? Potem pa poskrbite za beljakovine v vaši prehrani!

60 kilogramska ženska potrebuje okrog 90 g  g beljakovin, 80 kilogramski moški pa vsaj 120 g beljakovin.  Nima smisla, da pojeste beljakovinsko bogat zajtrk, potem pa pozabite na beljakovine. Morate jih razporediti preko celega dneva. Preveč beljakovin naenkrat namreč škodi ledvicam, zato je potrebo več  piti – vsako uro vsaj en kozarec vode. Stisnite v vodo  limono. S tem boste dodali C-vitamin, ki pomaga prebaviti beljakovine, kar pa pomeni, da bodo dragocene aminokilsine prispele tja, kamor morajo – v celice..

    Zakaj vam lahko manjka beljakovin?

    Ker imate premajhen vnos beljakovin. Pomagajte si z napitkom GR-control
    Če imate premalo želodčne kisline – občutek kepe v želodcu po hrani. beljakovine se ne morejo razgraditi na manjše delce – na aminokisline. Dodajte C-vitamin ali sok iz kaktusa aloe
    Če imate premalo vitamina B6. Njegova najpomembnejša naloga je pomoč pri razgradnji beljakovin na aminokisline. Pomagajte si s Formulo IV.
    Če ste pod stalnim stresom. V tem času se porabljajo vse beljakovine, ves C-vitamin in ves B-vitamin za   izdelovanje stresnih hormonov; za vse ostalo pa vam jih zmanjka.

    Viri beljakovin – 20 g beljakovin vsebuje:

    80 g puranjih prsi
    100 g sardin
    3 jajca
    0,5 l kefirja
    100 g mandljev
    120 g orehov

    80 g arašidov
    

Primer: Če  tehtate 75 kg, vaše telo potrebuje  okrog 100 g beljakovin.

Čez dan pojejte:

    1 kuhano jajce – 10 g beljakovin
    10 dag sira- Edamec 30% mlečne maščobe – 27,3
    postrv -  40 g
    pest mandljev – 8 g

Sedaj ste zaužili   85,30 g beljakovin. Kot vidite, si  je kar težko zagotoviti dovolj dobrih beljakovin. Dopolnite prehrano z beljakovinskim napitkom GR-control.

 

Če nikakor ne uspete pokriti dnevnih potreb po beljakovinah, si privoščite napitek Gr-control. Pijte ga zvečer, ker nujno potrebujete beljakovine za obnovo.

P.S.:  Gospa Marija mi je poslala  naslednje:

Zadnjič, ko sem vas prosila za nasvet in tudi po vaših navodilih uživala GR- control zjutraj in zvečer ter Formulo IV, Omega 3 in Carotenoid complex, se zdaj počutim zelo dobro. Moja teža je idealna, s postavo sem zadovoljna (pri 60), nohti na nogah so spet taki, kot morajo biti in ne bolijo me več kolena in komolci. Ne vem sicer, kaj je k temu pripomoglo, saj sem prej imela kar precej problemov in nisem mogla spati. A zdaj sem srečna, da je tako. Zato hvala za vse vaše nasvete. Verjamem, da mi pomagajo vaši izdelki in nasveti.

Vir: http://hujsanje-diete.net/hujsanje/beljakovine-hujsanje/hujsanje-z-beljakovinami/