Dieta s sokovi

Ta DIETA lahko deluje v odlični navezavi s postenjem. V času te DIETE je dovoljeno le uživanje sokov in juh. Sokovi morajo biti pripravljeni iz sveže stisnjenega sadja ali zelenjave in jim ni dovoljeno dodajati nobenih dodatkov (sladkorja in podobno). DIETA s sokovi telo prestavi v stanje ketoze, kar z drugimi besedami pomeni, da telo pridobiva energijo z razgrajevanjem mišic in maščobe.

wulong-oolong-caj-reklama

Vnos kalorij se pri dieti s sokovi zelo zmanjša in povzroči, da telo začne porabljati svojo rezervno hrano shranjeno v maščobnih oblogah.

DIETA s sokovi in postenje

Pri tej dieti ne gre za popolno postenje, saj v telo vnašamo sokove. S tem se zavarujemo, da bi v samem času posta bilo naše telo prikrajšano za hranilne snovi (minerali, vitamini in tudi ogljikovih hidratov).

Razlika med popolnim postom in DIETO s sokovi je, da se pri dieti zmanjšajo znaki dehidracije in izguba hranilnih snovi (natrij, kalij,..), kateri so značilni za popolni post.

Kaj lahko uživamo v času DIETE s sokovi?

V tej dieti se je potrebno popolnoma odreči »gosti« hrani in jo nadomestiti z zelenjavnimi in sadnimi sokovi, zeliščnimi čaji ter juhami. Čez dan je potrebno popiti veliko vode, ki bo naše telo očistilo vseh strupov.

acai jagode sok

Pozitivne lastnosti DIETE s sokovi

Zelo učiinkovito pomaga pri izgubi odvečnih kilogramov

Razstrupi in očisti telo

Negativne lastnosti DIETE s sokovi

Padec energije

Malo hranilnih snovi

Daljši spanec

Pred negativnimi vplivi DIETE s sokovi se lahko izognete tako, da v času te dieti uporabljate energijska dopolnila.

Za energijo je primerna guarana, acai jagode, zeleni čaj, zelena kava,...

Z njihovo uporabo boste vedno imeli dovolj energije za vaše dnevne obveznosti.

 

HUJšANJE z zelenim čajem

Zeleni čaj za HUJšANJE je primeren za vse, ki iščejo naraven in celosten način za vsakodnevno ohranjanje vitke postave. Več zelenem čaju in njegovim lastnostih si preberite tukaj.

zeleni caj izdelek

HUJšANJE z Wulong Oolong čaj

Wu-long čaj ima znanstveno dokazano številne pozitivne lastnosti, ki pripomorejo k hujšanju in so potrjene s strani 37 znanstvenih študij iz zadnjih nekaj mesecev. Več informacij tukaj.

hujsanje-caji-wulong

 

HUJšANJE z zeleno kavo

Zaradi mnogih pozitivnih učinkov na telo postaja zelena kava vse bolj priljubljeno sredstvo za HUJšANJE in oblikovanje telesa po vsem svetu. Najbolje pa je, da je popolnoma naravna in ne vsebuje škodljivih umetnih snovi. Več o zeleni kavi si preberi tukaj.

zelena-kava-izdelek