Hitra dieta

Vsi si želimo, da bi ODVEčNE KILOGRAME izgubili v zelo kratkem času. Hitro izgubo kilogramov nam omogočejajo hitre DIETE, ki so zasnovane za hitro HUJšANJE. Za hitro izgubo kilogramov vam priporočamo naslednje DIETE.

Dieta kemičnega razkroja

DIETA je bila razvita zaradi potreb Birminghamske bolnišnice pri srčnih bolnik. Danes velja DIETA kemičnega razkroja za eno najbolj učinkovitih in uporabljenih diet na svetu.

DIETA kemičnega razkroja in njen jedilnik je zapisana tukuj.

Ketonska dieta

KETONSKA DIETA je ena izmed izpeljank diet brez ogljikovih hidratov. KETONSKA DIETA telo prisili, da pride v tako stanje kot bi ga doživelo pri stradanju. Jedilnik ketonske diete je zasnovan brez ogljikovih hidratov in vsebuje beljakovinska in maščobna živila.

Dieta s postenjem

Hitre izgube kilogramov se ljudje lotijo velikokrat s stradanjem. Ne uživanje hrane res prinese izgubo telesne teže. Dolgoročno stradanje lahko ima zelo velike posledice na človeško telo. Preberite si več o tem kako se loti postenja telesa na pravi način.

Postenje

Post in razstrupljanje telesa

Post je učinkovita metoda varnega in zanesljivega raztrupljanja telesa, ki jo že stoletja ljudje uporabljajo za zdravljenje telesa. Telesu pomaga pri obnovi in zdravljenju ter počitku organov. Post pomaga upočasniti proces staranja in pripomore k daljšemu ter srečnejšemu življenju. Že samo tridnevni post vsaki mesec bo na vaše telo izjemno pozitivno deloval. Po končanem postu se boste vedno počutili bolje in polni energije. Telesu daste s postom možnost, da se pozdravi in okrepi imunski sistem. Post bo z detoksizacija telesa odstranil vse strupe in toksine.

Post in pitje tekočin

Vsak dan posta mora človel popiti vsaj 2-3 litre vode. Priporočeno je, da imaste flaško za vodo vedno v bližini. S pitjem vode z flaško boste spili več vode in tako s telesa odravili vse strupene snovi v telesu.

Post in zdravje

Postenje je del vseh večjih in znanih bolnic po vsem svetu. Post je mnogih raziskovanj po celem svetu. Kadar se prvič odločamo za daljši post je najbolje, da poiskusimo s krajšim postom za začetek. V kolikor imamo kakšne zdravstvene težave pa je najbolje, da se pred postom posvetujemo s osebnim zdravnikom.

Zakaj se je potrebno postiti?

Telo se v času posta očisti vseh strupov in toksinov.

Kdo se lahko posti?

Post je primeren za vse ljudi le tisti, ki imajo kakšne večje zdravstvene težavese naj pred postom posvetujejo s svojim zdravnikom.

Kdaj se postiti?

Za postenje sta najbolj primerna spomladanski in jesenski letni čas. V tem času je telo najbolj primerno za post, saj takrata najlažje sprejemamo padec telesne temperature.

Priprava na post

Pred začetkom posta vsaj 3-5 dni uživajte surovo sadje in zelenjavo. Na tak način boste telo najbolje pripravili na obdobje brez hrane – post.

Načini postenja

Na kak način se lahko postimo

Postenje z vodo

Postenje s sokovi

Izguba kilogramov v času posta

Telo v nekaj tednih izgubi zelo veliko kilogramov. Na začetku je ta izguba do en kilogram na dan in se nato umiri na približno 0,3 kg na dan.

Kako se prehranjevati po postu

Telo je potrebno postopoma prvaditi na hrano. Enako kot pred postom telo počasi pripravljajte na vnos normalne hrane.

Pozitivne lastnosti postenja

Post učinkovito vpliva na

Čiščenje telesa

Razstrupljanje telesa

Spočitev prebavil

Večja zbranost in koncetracija

Povečuje raven energije

 

Zakisanost telesa - Acidoza

O zakisanosti telesa oziroma acidozi govorimo takrat ko se v telesu poruši kislo bazično ravnovesje. To je bodisi zaradi vnosa velikih količin kislih snovi v telo ali pa njihova povečana proizvodnja v telesu. Zakisanost telesa lahko enostavno preverimo z merjenjem našega pH-ja. Če je ta prekisel, potem imamo težavo z zakisanostjo telesa.

V tem primeru telo začne vzpostavljati obrambne mehanizme za preprečitev vstopa kislim snovem v naše vitalne organe. Za naše telo je to veliko trdega in napornega dela za razstrupljanje telesa. S tem telo skuša zaščititi celice in njihovo okolje pred strupi. Vendar pa zaradi današnjega načina življenja in kisle prehrane to v večini primerov žal ni mogoče.

pH vrednost telesa

Ustrezna vrednost pH v telesu je zelo pomembna za naše zdravje. Lestvica pH sega od 0 (najbolj kislo) in vse do 14 (bazično). Idealna vrednost pH v telesu je 7,3.


Kaj povzroča zakisanost telesa?

Vzpostavljeno kislo okolje v telesu je idealno za razvoj bakterij. Najbolj so problematične črevesne bakterije, ki vsebujejo ogromno toksinov. Te prehajajo v krvni obtok in se tako toksične snovi širijo po celem telesu. Posledica povečane stopnje toksinov v telesu je nastanek številnih bolezni:

Rak (povečajo se prosti radikali v telesu)

Srčno žilne bolezni

KANDIDA

Artritis

Osteoporoza

Hormonske spremembe

Žolčni kamni


Vzroki za zakisanost telesa

V prvi vrsti štejemo nepravilno in nezdravo prehrano. Ta danes vse preveč temelji na hitro pripravljeni hrani, katera je v večini primerov kisla. Živila bi morala biti na krožniku v razmerju 80% bazičnih in 20% kislih. Današnja prehrana pa ima ravno obratno razmerje. Posledica tega je pomanjkanje MINERALOV in VITAMINOVKalcij mora telo tako zaradi zakisanosti celic in tkiv črpati iz zob in kosti. Pomanjkanje MINERALOV in VITAMINOV moramo nadomestiti z drugimi viri - najbolje z uporabo prehranskih dopolnil - Spirulina je ena izmed najboljših opcij.

Zakisanost telesa simptomi

Znaki zakisanosti telesa se pojavljajo kot:

Glavoboli

Utrujenost

Depresija

Napihjenost

Zaprtje

Slab imunski sistem

Zmanjšanje koncentracije


Kako zmanjšati zakisanost telesa

Zakisanost telesa je moč pozdraviti le z zdravo prehrano. Nekateri takšen način prehranjevanja imenujejo bazična dieta. Z naše vsakodnevne prehrane je tako potrebno izločiti:

Vsa živila živalskega izvora (meso, jajca, mlečni izdelki)

Škrob (testenine, kruh)

Rafinirani sladkor (sladice, sladki sokovi in gazirane pijače, med)

Priporočljivo je uživanje sadja in zelenjave ter pitja večjih količin vode. Voda bo s telesa izločila strupene snovi. Kašna je bazična DIETA si lahko preberet tukaj.

 

 

 

 

Diete

Katere so najboljše diete na svetu? Koliko kilogramov lahko izgubim? Kaj vse morem vedeti preden začnem z dieto?

So to tudi vaša dnevna vprašanja? Ne skrbite teh težav je od sedaj konec. Za vas smo zbrali vse diete katere so trenutno na tržišu in dajejo najboljše rezultate. Za dostop do njhovih jedilnikov vas loči le registracija na naši strani.

Shujševalne DIETE

Shujševalne diete so zasnovane tako, da v telo vnesemo manj kalorij kot običajno. Pri shujševalnih diet je pomembno omeniti, da je hitra izguba kilogramov povezana le z zmanjšanjem vnosa hrane. Za zmanjšanje maščobnih oblog je potrebna daljša DIETA z uporabo prehranskih dopolnil. Slednje vam bodo pomagale, da boste hitreje in učinkoviteje izgubili odvečne kllograme.

Locevalna-dieta-2

DIETA jedilnik

Potrebujete jedilnik za DIETO in recepte kako pripraviti nizko kalorično hrano? Vse najbolj uspešne DIETE, recepte in prehranska dopolnila smo za vas zbrali na enem mestu.

Ljudje in DIETE

Ali ste vedeli, da je po svetovnih podatkih zdravstvene organizacije po svetu vsak dan okoli 20% moških in 40% žensk na dieti. V svoji življenjski dobi pa se DIETE loti 70% žensk in 50% moških.

Diete in hujšanje

Diete in hujšanjeEna od večjih napak pri hujšanju z dieto je ta, da se osredotočimo le na dejavnik energijskega vnosa oziroma energijske bilance. Res je da na ta način lahko hujšamo , vendar kaj se zgodi ko prenehamo z dieto? Zelo verjetno je, da ko prenehamo z neko specifično DIETO, bomo spet pridobili na teži, se ponovno zredili. Potrebna je dolgotrajna sprememba v prehranjevalnih navadah.  Hujšanje z dieto ni dolgoročno in stabilno vzdrževanje idealne telesne mase.

Pri kratkoročnih dietah, kljub temu da tehtnica prikaže nekaj kilogramov manj, na žalost telo izgubi le nekaj vode ne pa maščobe. Pri dietah z malo ogljikovimi hidrati, se na začetku črpa energija predvsem iz zalog glikogena. Glikogen v jetrih in mišicah veže nase veliko vode in ko se zaloge glikogena porabljajo, se sprošča voda ki se nato izloči s telesa. Zaradi restrikcije hrane (energije), telo porabi tudi nekaj amino kislin za sintezo glukoze, katere črpa iz beljakovin skeletnih mišic.

Ko se odločimo da bomo hujšali, bi morali kot glavni cilj imeti željo vzdrževanja telesne mase. Preprečevanje dodatnega nalaganja maščobe je bolj pomembno kakor pa samo HUJšANJE. Najpomembnejši vidik dolgoročnega uravnavanja telesne mase je IZOGIBANJE PREHRANSKIH DIET, VSPOSTAVLJANJE PRAVILNIH PREHRANJEVALNIH VZORCEV IN POVEČANJE FIZIČNE AKTIVNOSTI.

Posameznik s prekomerno telesno težo mora spoznati da je prehranjevanje sprejemljivo in normalno človeško obnašanje. Pravilno vspostavljanje prehranjevalnih navad, bo zmanjšalo anksioznost povezano s prehranjevanjem. Vendar ni vedno lahko sam ugotoviti, kako ponovno uspostaviti pravilne prehranjevalne vzorce. Razumevanje prehrane kot vira hranil in energije, lahko pripomore k pomembnim spremembam prehranjevanja.

Za veliko ljudi, bi povečanje fizične aktivnosti bilo relativno lahko izvedljivo. Kakšna koli dodatna aktivnost, ki sovpada k boljši energijski bilanci, bi pripomogla k dolgoročnem obvladovanju telesne teže. Potrebno je spremeniti življenjski slog. Fizična aktivnost in zmerno prehranjevanje bi dolgoročno odpravila negativne učinke prekomerne telesne teže in dodatnega nalaganja maščob. Nekateri bi na ta način tudi se znebili nekaj odvečne maščobe, vendar je poudarek predvsem na lastni kontroli in vspostaviteh pravilnih prehranjevalnih vzorcev.