Dukanova dieta

Dukanovo dieto je zasnoval francoski zdravnik Pierre Dukan. DIETA zajema 4 faze in ima veliko pravil. Zajema več kot 100 različnih jedi, ki so večina iz sestavljene iz beljakovin.

4 faze Dukanove DIETE

Prva faza – Napad

Prvi del dukanove diete je zasnovan tako, da izgubimo 2-3 kg v 2-7 dnevnih. V tem času lahko jemo več kot 72 različnih beljakovinsko polnih živil.

slim-bomb-reklama

Druga faza – Križarjenje

Faza križarjenje je zasnovana tako, da lahko začnemo zraven beljakovinsko polnih živil uživati še 28 različnih vrst zelenjave. V enem tednu tako izgubimo en kilogram in se te faze držimo tako dolgo dokler ne pridemo do želene teže. V tej dieti si lahko privoščimo tudi svoje najljubše jedi, vendar če pride zaradi njih do povečanja teže se jih mora takoj izločiti iz jedilnika.

Acai Berry & Colon Cleanser-reklama

Tretja faza – Konsolidacijska faza

Tretja faza je priprava na zadnjo fazo. V tej fazi lahko v prehrano dodamo normalno hrano (kruh, škrobna živila, sir) pri čemer moramo izpustiti dva obroka na teden, da ohranjamo težo.

afriski-mango-reklama

Četrta faza – Stabilizacijska faza

V zadnji 4 fazi lahko jemo kar koli želimo. Pri prehrani pa se moremo držati nekaj osnovnih navodil:

Beljakovinski dan enkrat na teden

Uživanje ovenih otrobov vsak dan

Vsakodnevna rekreacija (vsaj sprehod, hojo po stopnicah nemesto dvigala)

Za ohranjanje zdrave telesne teže se moramo te zadnje faze držati celo življenje.

wulong-oolong-caj-reklama

Prednosti Dukanove DIETE

Ob upoštevanju navodil dukanove DIETE je izguba kilogramov zagotovljena.

Slabosti Dukanove DIETE

Slabost je, da se lahko pojavi pomanjkanje energije. 

Viri energije

Guarana

Z vsebnostjo guaranine, kofeinu podobne spojine ima guarana podobne metabolične učinke kot kofein. Uživanje guarane izboljša delovanje nadledvične žleze, poveča fizićno in psihično pripravljenost.Več..

tablete-hujsanje-vitaminc-guarana

Acaj jagode

Acai jagode so skozi zgodovino uporabljali avtohtoni prebivalci Brazilije, saj vsebuje desetkrat več antioksidantov kot grozdje. Poleg tega so naravno bogate z omega 3 maščobami, aminokislinami, elektroliti, antioksidanti, proteini ter vitamini A, B1 in E. Več..

Acai jagode kapsule

 

Zeleni čaj

Zeleni čaj si zasluži posebno mesto med čaji. V relativno kratkem času je osvojil ves svet in je obenem najpogostejša stvar, na katero pomislimo ob besedi antioksidant.Več..

zeleni caj izdelek

Zelena kava

Zaradi mnogih pozitivnih učinkov na telo postaja zelena kava vse bolj priljubljeno sredstvo za HUJšANJE in oblikovanje telesa po vsem svetu. Najbolje pa je, da je popolnoma naravna in ne vsebuje škodljivih umetnih snovi. Več...

zelena-kava-izdelek