Ketonska dieta

Kaj je KETONSKA DIETA?

Pod ketonsko DIETO imenujemo DIETO, ki je polna maščob in beljakovin. Delež ogljikovih hidratov je v ketonski dieti zelo nizek (do 20g na dan). DIETA omogoča, da v zelo hitrem času izgubimo veliko število kilogramov. Preden se odločimo za to DIETO je potrebno vedeti nekaj dejstev o tej dieti.

 

Kako deluje KETONSKA DIETA?

KETONSKA DIETA povzroči enako stanje v telesu kot lakota. Telo KETONSKA DIETA prisili, da pride v enako stanje kot bi ga doživelo pri stradanju. Zaradi nizke vsebnosti ogljikovih hidratov v dieti je telo prisiljeno po porabi glukoze iskati nove vire energije. Za potebe energije telo začne z razstapljanjem maščob. Na tak način telo samo začne porabljati odvečne zaloge maščobe.

KETONSKA DIETA jedilnik

Z jedilnika je potrebno izločiti vse ogljikove hidrate, sadje, krompir, kruh in testenine. V času ketonske DIETE lahko jemo vse vrste mesa, sirov, jajc in zelenjave. Zraven pijte veliko vode ali nesladkanih čajev. Za popoln jedilnik se prijavite tukaj.

Kdo vse uporablja oporoblja ketonsko DIETO?

KETONSKA DIETA ime zelo dober učinek pri zdravljenju in nadzoru epilepsije pri otrocih. Z razvojem bodybuilding-a pa se je ta DIETA pokazala kot učinkovita metoda za kurjenje maščob v telesu.

 

Ketonska dieta, ko telo za delovanje porablja svoje maščobe

Stroga dietaKETONSKA DIETA je zadnje čase priljubljena predvsem pri športnikih, ki pravijo, da jim da več energije, izgubijo pa tudi vse ODVEčNE KILOGRAME. Nekateri pravijo, da je težka, saj v začetnih fazah praktično ne dopušča ogljikovih hidratov, drugi pravijo, da je super, ker lahko drugih stvari poješ veliko in nisi nikoli lačen. Zanimivo, da so s ketonsko DIETO shujšali tudi vsi tisti, ki z drugimi dietami niso imeli veliko uspeha.