Postenje

Post in razstrupljanje telesa

Post je učinkovita metoda varnega in zanesljivega raztrupljanja telesa, ki jo že stoletja ljudje uporabljajo za zdravljenje telesa. Telesu pomaga pri obnovi in zdravljenju ter počitku organov. Post pomaga upočasniti proces staranja in pripomore k daljšemu ter srečnejšemu življenju. Že samo tridnevni post vsaki mesec bo na vaše telo izjemno pozitivno deloval. Po končanem postu se boste vedno počutili bolje in polni energije. Telesu daste s postom možnost, da se pozdravi in okrepi imunski sistem. Post bo z detoksizacija telesa odstranil vse strupe in toksine.

Post in pitje tekočin

Vsak dan posta mora človel popiti vsaj 2-3 litre vode. Priporočeno je, da imaste flaško za vodo vedno v bližini. S pitjem vode z flaško boste spili več vode in tako s telesa odravili vse strupene snovi v telesu.

Post in zdravje

Postenje je del vseh večjih in znanih bolnic po vsem svetu. Post je mnogih raziskovanj po celem svetu. Kadar se prvič odločamo za daljši post je najbolje, da poiskusimo s krajšim postom za začetek. V kolikor imamo kakšne zdravstvene težave pa je najbolje, da se pred postom posvetujemo s osebnim zdravnikom.

Zakaj se je potrebno postiti?

Telo se v času posta očisti vseh strupov in toksinov.

Kdo se lahko posti?

Post je primeren za vse ljudi le tisti, ki imajo kakšne večje zdravstvene težavese naj pred postom posvetujejo s svojim zdravnikom.

Kdaj se postiti?

Za postenje sta najbolj primerna spomladanski in jesenski letni čas. V tem času je telo najbolj primerno za post, saj takrata najlažje sprejemamo padec telesne temperature.

Priprava na post

Pred začetkom posta vsaj 3-5 dni uživajte surovo sadje in zelenjavo. Na tak način boste telo najbolje pripravili na obdobje brez hrane – post.

Načini postenja

Na kak način se lahko postimo

Postenje z vodo

Postenje s sokovi

Izguba kilogramov v času posta

Telo v nekaj tednih izgubi zelo veliko kilogramov. Na začetku je ta izguba do en kilogram na dan in se nato umiri na približno 0,3 kg na dan.

Kako se prehranjevati po postu

Telo je potrebno postopoma prvaditi na hrano. Enako kot pred postom telo počasi pripravljajte na vnos normalne hrane.

Pozitivne lastnosti postenja

Post učinkovito vpliva na

Čiščenje telesa

Razstrupljanje telesa

Spočitev prebavil

Večja zbranost in koncetracija

Povečuje raven energije

 

Deli z ostalimi